Portfolio

Een spookschrijver is helaas regelmatig gedoemd om spook te blijven. Ik schreef al boeken voor meer en minder bekende personen, werkte als coach voor andere schrijvers, maakte journalistieke portretten, en haalde al de topverkopen van boekenbeurs of boekhandel. Spookboeken dus, waarvan ik u de titels schuldig moet blijven. Op de homepage vindt u bijgevolg alleen de covers van boeken waarvan de zwijgplicht opgehoffen werd, of die ik in eigen naam schreef.

Boeken

Ik schreef in eigen naam: ‘Voor de mannen‘, ‘20 jaar Child Focus‘ (ook vertaald naar het Frans) en Bij de boer. 

Ik schreef als co-auteur mee aan In de moestuin met Wim Lybaert, en Jouw Gezondheid van de CM.

Als ghostwriter schreef ik: ‘Ken je digitaal DNA‘ van Lieven Demarez, ‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ van Olivier Verhaege, ‘Verlies ze niet‘ van Ingrid De Jonghe’, ‘Citizen Science‘ van Tine Huyse, Ine Van Hoyweghen en Liesbeth Gijsel, ‘35 jaar Wiels, ongecensureerd‘ van Miguel Wiels, en  ‘No Jobs‘ van Fons Leroy.

Ik was redacteur, tekstbegeleider en/of coach van ‘Niet iedereen kan een bizon schieten‘ van Charlotte De Backer,  ‘Schrijvers op het scherm‘ van Bavo Dhooge, ‘Migraine‘ van Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen,   ‘Radio Cachot‘ van Fred Klee en ‘Het is een ander jaar’ van Marjan Meganck, Grond van Eva De Groote, en Eternal en De Upgrade van Steven van Belleghem.

Columns, opinie en cursiefjes

Een fijn tegengewicht voor het grote en langzame werk dat het schrijven van boeken is, is het schrijven van columns en cursiefjes.

Voor de reeks ‘De maand van’ in De Standaard schreef ik vier columns:

Het wuiven van de bomen

Puur appelsap

Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan

Twaalf

Soms noopt de realiteit mij tot een opiniestuk (verschenen in De Standaard), andere keren komt de realiteit van de dag in een cursiefje terecht of een berichtje in blogstijl.

Academisch 

Gezien mijn ervaring aan de Koninklijke Academie van België voor wetenschappen en kunsten en de Jonge Academie, word ik regelmatig gevraagd voor het schrijven of redigeren van onderzoeksrapporten en andere wetenschappelijke of wetenschapspopulariserende documenten: het tijdschrift van de Jonge Academie, een rapport van de VLIR, enzovoort.

Als communicatiemedewerker bij de Jonge Academie was ik eerder al hoofdredacteur van het tijdschrift Maja, waarvoor ik occasioneel zelf stukken schreef, en de dagboekreeks redactioneel opstartte en ondersteunde.

Huis-, tuin- en levensverhalen

Kleine stukjes zonder grote bedoelingen over de dingen waar ik (naast boeken) van houd: mijn kinderen, de tuin.