Eva De Groote, Grond.

Een jonge studente die opgroeide in Frankrijk is op zoek naar haar biologische wortels en belandt in Brussel. Gravend in de familiegeschiedenis ontdekt ze niet alleen sporen van de vrouw die haar grootmoeder was, maar ook van haar mysterieuze, jonggestorven oom Léon. Hij blijkt de schakel om beter te begrijpen waarom de jonge vrouw als zuigeling in een adoptiegezin terechtkwam en waarom haar biologische moeder zo onbereikbaar is. Maar de zoektocht van de jonge vrouw zet een aantal gebeurtenissen in gang die niet alleen haar eigen geschiedenis beïnvloeden.
 
Een verhaal over een queeste naar wortels, naar identiteit, én over de kracht van overleden familieleden, die soms nog steeds de touwtjes in handen lijken te hebben. Over onverwachte verwantschappen op al even onverwachte plaatsen. En over de natuur, die er altijd is om naar terug te keren.

Een greep uit de online reviews:

*****

Top boek , heel graag gelezen , goede stijl , vlot , raak , echt , zonder franjes en heel gevoelig….
LEZEN !!!!!

*****

Een pakkende zoektocht die je ook over je eigen roots doet nadenken. Personages die bijzonder zijn in hun menselijkheid. Een beetje reizen door de tijd en door landschappen.

Eva De Groote, Grond. Uitgeverij Manteau.

Sophie Dejaegher: redactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.