In de moestuin met Wim Lybaert

Iedereen kan moestuinieren, dat is de rode draad van In de moestuin. Wim Lybaert begint zijn boek met tien praktische moestuinvaardigheden en hoe je die in je vingers krijgt. Daarna beschrijft hij van meer dan vijftig groenten uitgebreid hoe je ze kweekt, met een aparte gids voor beginners en gevorderden. Hij neemt je mee langs kruiden, fruitbomen en kleinfruit, en doet de beginselen van kweken en snoeien uit de doeken. En tot slot is er het tuindagboek van Wim, vol natuurliefde en met een heel eigen kijk op tuinieren en moestuinplezier.

Een greep uit de online reviews:

*****

‘Als beginnende moestuinier dit boek besteld. Wat een prachtig boek! Leest makkelijk, zeer handige tips, mooie foto’s en heel duidelijk uitgelegd. Het boek bestaat uit ruim 460 pagina’s, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Je kan via een duidelijke inhoudsopgave veel dingen afzonderlijk opzoeken. Van wat je per maand kan doen in de moestuin, tot een alfabetische groentegids. Ook staat er informatie in over een kruidentuin en kleinfruit en fruitbomen.
Hier ga ik veel aan hebben!’

Moestuinhippie: ‘

In de moestuin met Wim Lybaert is een laagdrempelig boek voor zowel de beginner als gevorderde moestuinier met herkenbare gedachtenspinsels en verhalen, zoals het zoeken naar een “verdachte” die al zijn slaplantjes heeft opgegeten en hij op zoek gaat naar “het beest”. Tijdens het lezen liep Moestuinhippie naast hem in de tuin en genoot ze van zijn enthousiasme en nieuwe inzichten. Wim neemt je mee in de veranderde moestuinwereld, laat eigen leermomenten zien en deelt zijn tuingeluk op een manier die aanstekelijk is. Door zijn mentale gedachtewereld te delen is het een heel persoonlijk boek geworden.

Had Moestuinhippie al gezegd dat er ook prachtige foto’s in het boek staan? Warme, sfeervolle foto’s die maken dat je een klein beetje jaloers wordt op Wim die in deze prachtige moestuin mocht werken en genieten. Zoals de achterkant van het boek zegt: In een moestuin kweek je niet alleen groenten maar ook een gelukkige moestuinier.’

Wim Lybaert en Sophie Dejaegher, In de moestuin met Wim Lybaert.

Uitgeverij Manteau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.