Wie ben ik

Ik ben professioneel altijd met schrijven bezig geweest, en werd uiteindelijk uitgever. Een fijne job, maar je schrijft er nog zelden. Na twee jaar besloot ik dat ik het eigen creatieve werk te veel miste. Ik zegde mijn job op en stapte in het leven van een fulltime freelance schrijver.

Vanuit mijn vorige jobs neem ik ervaringen mee die me helpen bij het (spook-)schrijven: ik ken als uitgever de weg van het boek. Ik kan meedenken over het potentieel, het doelpubliek,  met oog op het financiële plaatje én de verkoopbaarheid van het boek. En helemaal bovenaan staat natuurlijk de liefde voor stijl en registers, beschrijvingen en dialogen, directe rede of fijnschrijverij, als het maar het fijne van schrijven bevat.

Mijn habitat is lange tijd de academische wereld geweest, maar mijn job heeft er altijd in bestaan deze te vertalen naar ‘het brede publiek’. En die ‘vertaling’ is nog altijd wat ik het liefste doe: of het nu fictie of non-fictie is, elke lezer verdient het meegenomen te worden in een verhaal dat van begin tot einde graag gelezen kan worden. Dat mag best een moeilijk boek zijn, maar het mag niet moeilijk te lezen zijn.

Contacteer me gerust met vragen of een voorstel, en dan bekijken we samen de mogelijkheden.